Корпоративни Новости.

Киа Рио Стингер назначени за победници на сегментот во J.D. Power 2018, Студија за изведба на автомобили, изведба и распоред (APEAL)  |06.08.2018

  • Вкупниот резултат на Kia Се зголемува за осум поени од минатата година
  • Рио и Стингер спорт седан заблескаа во нивните соодветни сегменти
  • Киа продолжува да го зацврстува своето место меѓу првите 10 не-премиум брендови

06 Август 2018 По лансирањето на 2018 Рио и високо очекуваниот Стингер од 2018 година, Kia Motors America (KMA) заработи уште две награди на J.D. Power Automotive Performance, Execution and Layout (APEAL) за својот стилски subcompact и неговиот моќен брз спорт спортски седан. Двојната победа придонесе за зголемување на севкупниот резултат на Kia за осум поени од минатата година, а исто така обезбеди место на брендот меѓу првите 10 не-премиски именици. Најавата следи откако Kia Motors се најде на највисоко рангираниот бренд за масовен пазар во J.D. Power Initial Quality Study, четврта година по ред, а Рио, исто така, освои победа во сегментот на мал автомобил.

"Без разлика дали станува збор за практичен патнички автомобил за луѓето кои само сакаат да дојдат од точката А до Б или спортскиот седан со 365 КС за ентузијасти, ние го дизајнираме секој Kia со клиентот", изјави Орт Хедрик, потпретседател , планирање на производ, KMA. "Заработувајќи ја наградата J.D. Power APEAL за двете Рио и Стингер го покажува нивото на посветеност што го даваме на доставување на супериорна комбинација на посакуваните карактеристики и атрибути што денешните купувачи на тајни автомобили сакаат од нивните возила".

Целосно редизајниран за 2018 година, Рио ја надмина конкуренцијата во сегментот на мал автомобил, што е еден од единствените претенденти за постигнување на највисоки оценки во вкупните перформанси и дизајн, удобност, карактеристики и стил. Највисокото возило во историјата на Kia, Стингер ги подигна своите поскапи европски колеги во компактниот премиум автомобил сегмент.

Студијата на J.D. Power APEAL го мери целокупното задоволство на носителот на возилото со нивните возила во првите 90 дена од сопственоста. Резултатите се поделени во 10 категории и соодветно пондерирани: надворешноста, внатрешноста, складирањето, аудио, седишта, греење и вентилација, динамика на возење, погон за пренос, видливост и економичност на горивото.