Пет звездички за безбедност на Stinger и Stonic

|13.12.2017

  • Euro NCAP награда за Kia Stinger за највисок можен безбедносен рејтинг/li>
  • Пет звездички за безбедност на Stonic со напреден безбедносен пакет
  • Високо ниво на безбедност поткрепено со напредено високо цврсто челично тело
KIA Rio

13 Декември 2017 Новиот Kia Stinger и Kia Stonic compact crossover беа наградени со највисоката можна награда за безбедност при судир на Euro NCAP. Двете возила постигнаа целосни пет звезди рејтинг од NCAP, со секој модел на Stinger квалификуван за ранкот и сите модели Stonic опремени со опционалниот „active safety technologies“.
Независното тестирање на сигурност го награди Stinger со 93% за заштита на возрасните, 81% за деца, 78% за заштита за пешаци и 82% во ‘Safety Assist’ категоријата. Опремен со Advanced Driving Assistance пакетот Stonic беше награден 93% за заштита на возрасните, 84% за деца, 71% за заштита за пешаци и 59% во ‘Safety Assist’ категоријата.

new KIA Резултатите се поткрепени со напредните челични висококвалитетни челични конструкции на возилото, споени со стандардни воздушни перничиња (шест во Stonic и седум во Stinger) и широк спектар на пасивни и високо-технолошки активни безбедносни карактеристики.