KIA XCEED СПЕЦИФИКАЦИИ

НАДВОРЕШНИ ДИМЕНЗИИ

МОТОР

  1.0 T-GDi EURO 6d-TEMP 1.4 T-GDi EURO 6d-TEMP 1.6 CRDi EURO 6d-TEMP
Работна зафатнина (ccm) 998 1353 1598
Најголема сила (kW (KS) при врт./ мин) 88.3 / 120 103 / 140 100 / 136
Најголем вртежен момент (Nm при врт./ мин) 172 / 1500-4000 242 / 1500-3200 MT 280 / 1500-3000 DCT 320 / 2000-2250
Максимална брзина (km/h) MT - 186 MT -200, DCT-205 MT-196, DCT-198

ПОТРОШУВАЧКА И ЕМИСИИ

  1.0 T-GDi EURO 6d-TEMP 1.4 T-GDi EURO 6d-TEMP 1.6 CRDi EURO 6d-TEMP
CO2 емисии (g/km) – комб. 124 / 130 137 / 130 112 / 117
Возење отворено (l/100 km) 5.4 / 5.7 6.0 / 6.2 4.3 / 4.4
Возење градска (l/100 km) 6.5 7.5 / 6.7 4.7 / 4.4
Комбинирано возење (l/100 km) 5.5 5.9 / 5.7 4.3 / 4.2

МАСА

  1.0 T-GDi EURO 6d-TEMP 1.4 T-GDi EURO 6d-TEMP 1.6 CRDi EURO 6d-TEMP
Маса на празно возило (kg) (без возач) 1257 1270 M/T: 1340, DCT: 1365
Најголема дозволена маса (kg) 1820 1840 / 1870 1900 / 1920

ДИМЕНЗИИ

  Внатрешни димензии
Багажен преостор (l) 426 /1378
Резервоар (l) 50
  Надворешни димензии
Должина (mm) 4.395
Ширина (mm) 1.826
Висина (mm) 1.483
Меѓуосовинско растојание (mm) 2.650
Растојание помеѓу тркала напред (mm) 1.555 (205/55 R16), 1.549 (225/45 R17)
Растојание помеѓу тркала назад (mm) 1.563 (205/55 R16), 1.557 (225/45 R17)
Висина напред (mm) 905
Висина назад (mm) 840

ПОДВОЗЈЕ

  Димензии на пневматици
Димензии на пневматици 205/60R 16, 235/45R 18
Резервно тркало Tyre mobility kit
  Кочници
Тип Хидраулични, двојни, дијагонални, ABS со електронска распределба на силата на кочење EBD
Напред Самовентилирачки дискови
Назад Дискови
  Потпирање и пренос на сила
Напред McPherson подпирање, спирални пружини , гасни амортизери и попречни стабилизатори
Назад Multi Link и гасни амортизери
Управување Електричен прогресивен серво волан(MDPS), запчеста летва