Kia Stonic Спецификации

НАДВОРЕШНИ ДИМЕНЗИИ

МОТОР

  1,0 T-GDi EURO 6d-TEMP 1,25 MPi EURO 6d-TEMP 1,4 MPi EURO 6d-TEMP 1.6 CRDi EURO 6d-TEMP
Работна зафатнина (ccm) 998 1.248 1.368 1.582
Најголема сила (kW (KS) при врт./ мин) 88,3 (120) / 6.000 61,8 (84) / 6.000 73.3 (100) / 6.000 81 (110) / 4.000
Најголем вртежен момент (Nm при врт./ мин) 171,5 / 1.500 - 4.000 121,6 / 4.000 133 / 4.000 260 / 1.500 - 2.750
Максимална брзина (km/h) M/T ISG: 184 M/T ISG: 165 M/T ISG: 172 M/T ISG: 175
Забрзување од 0 до 100 km/h (s) M/T ISG: 10,3 M/T ISG: 13,2 M/T ISG: 12.6 M/T ISG: 11,3

ПОТРОШУВАЧКА И ЕМИСИИ

  1,0 T-GDi EURO 6d-TEMP 1,25 MPi EURO 6d-TEMP 1,4 MPi EURO 6d-TEMP 1.6 CRDi EURO 6d-TEMP
CO2 емисии (g/km) – комб. M/T ISG: 120 M/T ISG: 136 M/T ISG: 133 M/T ISG: 108
Возење отворено (l/100 km) M/T ISG: 4,8 M/T ISG: 5.4 M/T ISG: 5.1 M/T ISG: 3,8
Возење градска (l/100 km) M/T ISG: 6,1 M/T ISG: 6,9 M/T ISG: 7,0 M/T ISG: 4,7
Комбинирано возење (l/100 km) M/T ISG: 5,2 M/T ISG: 5,9 M/T ISG: 5,8 M/T ISG: 4,1

МАСА

  1,0 T-GDi EURO 6d-TEMP 1,25 MPi EURO 6d-TEMP 1,4 MPi EURO 6d-TEMP 1.6 CRDi EURO 6d-TEMP
Маса на празно возило (kg) 1.185 1.145 1.160 1.255
Најголема дозволена маса (kg) 1.640 1.600 1.610 1.700

ДИМЕНЗИИ

  Внатрешни димензии
Внатрешни димензии 352 / 1.155
Резервоар (l) 45
  Надворешни димензии
Должина 4.140
Ширина (mm) 1.760
Висина (mm) 1.520
Меѓуосовинско растојание (mm) 2.580
Растојание помеѓу тркала напред (mm) 1.531 (205/55R17), 1.539 (185/65R15)
Растојание помеѓу тркала назад (mm) 1.537 (205/55R17), 1.544 (185/65R15)
Висина напред (mm) 830
Висина назад (mm) 730

ПОДВОЗЈЕ

  Димензии на пневматици
Димензии на пневматици 205/55R17 95V; 6.5Jx17x49, 185/65R15 88H; 6.0Jx15x46
Резервно тркало T125/80D15 95M; 3.5Jx15.0Ax15, T125/80D16 97M; 4Tx16 ili Tyre mobility kit
  Кочници
Тип Хидраулични, двојни, дијагонални, ABS со електронска распределба на силата на кочење EBD
Напред Самовентилирачки дискови
Назад Дискови
  Потпирање и пренос на сила
Напред McPherson подпирање, спирални пружини , гасни амортизери и попречни стабилизатори
Назад Торзиони пружина
Управување Електричен прогресивен серво волан, запчеста летва