Kia RIO Спецификации

НАДВОРЕШНИ ДИМЕНЗИИ

МОТОР

  1,25 MPi EURO 6d-TEMP 1,4 MPi EURO 6d-TEMP 1,0 T-GDi EURO 6d-TEMP
Работна зафатнина (ccm) 1.248 1.368 998
Најголема сила (kW (KS) при врт./ мин) 61,8 (84) / 6.000 73,3 (100) / 6.000 73,6 (100) / 6.000
Најголем вртежен момент (Nm при врт./ мин) 121 / 4.000 133 / 4.000 171 / 4.000
Максимална брзина (km/h) M/T ISG: 173 MT: 176 /AT: 183 MT: 190
Забрзување од 0 до 100 km/h (s) M/T ISG: 12.9 MT: 12.2 AT:13.9 M/T ISG: 10.2

ПОТРОШУВАЧКА И ЕМИСИИ

  1,25 MPi EURO 6d-TEMP 1,4 MPi EURO 6d-TEMP 1,0 T-GDi EURO 6d-TEMP
CO2 емисии (g/km) – комб. 128 133-147 119
Возење отворено (l/100 km) 5,1 5.1 – 5.6 4.6
Возење градска (l/100 km) 6.5 7.0– 7.8 6.2
Комбинирано возење (l/100 km) 5.6 5.8 – 6.4 5.2

МАСА

  1,25 MPi EURO 6d-TEMP 1,4 MPi EURO 6d-TEMP 1,0 T-GDi EURO 6d-TEMP
Маса на празно возило (kg) 1.155 1.110 1.130
Најголема дозволена маса (kg) 1560 1580 – 1600 1620

ДИМЕНЗИИ

  Внатрешни димензии
Багажен простор (l) 325 / 980
Резервоар (l) 45
  Надворешни димензии
Должина 4.065
Ширина (mm) 1.725
Висина (mm) 1.450
Меѓуосовинско растојание (mm) 2,580
Растојание помеѓу тркала напред (mm) 1.563 (195/65 R15), 1.553 (205/55 R16), 1.555 (205/55 R16), 1.549 (225/45 R17)
Растојание помеѓу тркала назад (mm) 1.571 (195/65 R15), 1.561 (205/55 R16), 1.563 (205/55 R16), 1.557 (225/45 R17)
Висина напред (mm) 830
Висина назад (mm) 655

ПОДВОЗЈЕ

  Димензии на пневматици
Димензии на пневматици 15" - 185/65R15 88H; 6.0J×15×46 | 16" - 195/55R16 87H; 6.0J×16×49 | 17" - 205/45R17 88V; 6.5J×17×49
Резервно тркало Tyre mobility kit - сет за брза поправка на гумата
  Кочници
Тип Хидраулични, двојни, дијагонални, ABS со електронска распределба на силата на кочење EBD
Напред Дискови
Назад Дискови (барабан сопирачки за возила со 1.1 CRDi мотори)
  Потпирање и пренос на сила
Напред McPherson подпирање, спирални пружини , гасни амортизери и попречни стабилизатори
Назад Торзиони пружина
Управување Електричен прогресивен серво волан, запчеста летва