KIA CEED СПЕЦИФИКАЦИИ

НАДВОРЕШНИ ДИМЕНЗИИ

МОТОР

  1.4 MPi EURO 6d-TEMP 1.0 T-GDi EURO 6d-TEMP 1.4 T-GDi EURO 6d-TEMP 1.6 CRDi EURO 6d-TEMP
Работна зафатнина (ccm) 1.368 998 1353 1598
Најголема сила (kW (KS) при врт./ мин) 73,3 / 100 88,3 / 120 103,0 / 140 100,0 / 136
Најголем вртежен момент (Nm при врт./ мин) 134 / 3500 172 / 1500-4000 242 / 1500-3200 MT 280 / 1500-3000 DCT 320 / 2000-2250
Максимална брзина (km/h) MT - 183 MT -187 MT-208, DCT-206 MT-198, DCT-200
Забрзување од 0 до 100 km/h (s) MT-12,7 MT-11,3 MT-9,1, DCT-9,2 MT-10,4 , DCT-9,9

ПОТРОШУВАЧКА И ЕМИСИИ

  1.4 MPi EURO 6d-TEMP 1.0 T-GDi EURO 6d-TEMP 1.4 T-GDi EURO 6d-TEMP 1.6 CRDi EURO 6d-TEMP
CO2 емисии (g/km) – комб. 137 119 128 / 129 102 / 109
Возење отворено (l/100 km) 5.3 4.6 4.9 / 5.0 3.5 / 4.0
Возење градска (l/100 km) 7.3 6.2 6.8 / 6.7 4.5 / 4.4
Комбинирано возење (l/100 km) 6.0 5.2 5.6 / 5.7 3.9 / 4.2

МАСА

  1.4 MPi EURO 6d-TEMP 1.0 T-GDi EURO 6d-TEMP 1.4 T-GDi EURO 6d-TEMP 1.6 CRDi EURO 6d-TEMP
Маса на празно возило (kg) (без возач) 1279 1254 M/T: 1271, DCT: 1302 1357
Најголема дозволена маса (kg) 1720 1750 1770 / 1850 1830 / 1900

ДИМЕНЗИИ

  Внатрешни димензии
Багажен преостор (l) 395 / 1291
Резервоар (l) 50
  Надворешни димензии
Должина (mm) 4.310
Ширина (mm) 1.800
Висина (mm) 1.447
Меѓуосовинско растојание (mm) 2.650
Растојание помеѓу тркала напред (mm) 1.563 (195/65 R15), 1.553 (205/55 R16), 1.555 (205/55 R16), 1.549 (225/45 R17)
Растојание помеѓу тркала назад (mm) 1.571 (195/65 R15), 1.561 (205/55 R16), 1.563 (205/55 R16), 1.557 (225/45 R17)
Висина напред (mm) 900
Висина назад (mm) 760

ПОДВОЗЈЕ

  Димензии на пневматици
Димензии на пневматици 195/65R15 LRR, 195/65R15, 205/55R16, 205/55R16, 225/45R17, 195/65R15, 205/55R16, 225/45R17, 225/45R17
Резервно тркало Tyre mobility kit
  Кочници
Тип Хидраулични, двојни, дијагонални, ABS со електронска распределба на силата на кочење EBD
Напред Самовентилирачки дискови
Назад Дискови
  Потпирање и пренос на сила
Напред McPherson подпирање, спирални пружини , гасни амортизери и попречни стабилизатори
Назад Торзиони пружина
Управување Електричен прогресивен серво волан, запчеста летва